Transfernieuws

Vloet blaast carrière nieuw leven in met interessante overstap naar Kazachse club

Vloet blaast carrière nieuw leven in met interessante overstap naar Kazachse club

25-03-2022 18:20 Laatste update: 19:48
1

Rai Vloet heeft zijn voetbalcarrière nieuw leven ingeblazen. De 26-jarige nummer tien, die niet meer aan de bak zal komen bij Heracles Almelo, gaat aan de slag bij FC Astana.

De club uit Kazachstan heeft dit nieuws vrijdag bekend gemaakt. Of er nog een transfersom voor Heracles in het verschiet zit, is niet duideijk. Vloet maakte een stormachtige ontwikkeling door bij de club uit Almelo en had nog een contract tot 2023, maar zijn rol in een dodelijk auto-ongeluk maakte zijn aanblijven onmogelijk.

Na het fatale incident maakte de zoon van oud voetbaltrainer Wiljan Vloet nog minuten tegen NEC, iets wat niet in goede aard viel bij de achterban van de Almeloërs. Nadat er meer bekend werd over zijn rol bij het ongeluk, besloot de club hem alsnog te schorsen. Heracles-directeur Rob Toussaint maakte op zijn beurt duidelijk dat Vloet nooit meer het shirt van de club uit Almelo zal dragen.

Vloet was voornamelijk actief in Nederland bij onder meer PSV, NAC Breda en Excelsior, maar maakte ook twee buitenlandse uitstapjes. Het Italiaanse Frosinone en Belgische Sint-Truiden VV waren destijds zijn bestemmingen over de grens en nu komt FC Astana uit Kazachstan daar bij.