Nieuws

Simons trots op voormalig Barça-ploeggenoot Gavi: Ik bel vaak met hem

Simons trots op voormalig Barça-ploeggenoot Gavi: "Ik bel vaak met hem"

24-03-2022 12:06

Xavi Simons kijkt niet met scheve ogen naar zijn voormalig ploeggenoten in de jeugd van FC Barcelona. Onder meer Gavi en Nico González zijn dit seizoen doorgebroken bij de Catalanen.

Terwijl Gavi inmiddels zelfs basisspeler is bij het Spaanse nationale elftal, is Simons nog actief voor Oranje onder de 19. "Of ik daar met jaloezie naar kijk? Zeker niet. Zo ben ik niet", aldus de speler van Paris Saint-Germain in een interview met de NOS. De middenvelder speelde tien jaar in de jeugd van Barça, ook wel La Masia genoemd, en ziet zijn oude ploegmaten schitteren inmiddels schitteren in de hoofdmacht van de Catalanen. 

Simons is vooral blij voor zijn voormalig teamgenoot Gavi. "Hij is mijn vriend. We zijn samen opgegroeid. Ik bel vaak met hem en gun hem dit ook echt. Ik ben blij voor hem en zijn familie. Iedereen heeft zijn eigen carrière en zijn eigen pad."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!