Nieuws

Cruijff laat Ajax-geruchten in het midden: 'Overmars opvolgen is een zware opgave'

Cruijff laat Ajax-geruchten in het midden: 'Overmars opvolgen is een zware opgave'

22-03-2022 09:15

Jordi Cruijff wil inhoudelijk weinig kwijt over mogelijk gevoerde gesprekken met Ajax over de opvolging van Marc Overmars als directeur voetbalzaken bij Ajax. Toch wakkert de voetbalbestuurder de geruchten weer aan. 

Ajax haalde recent Klaas-Jan Huntelaar al binnen in een bestuursrol, al moet de voormalig aanvalsleider het vak nog leren. In de zoektocht naar een ervaren bestuurslid kwamen de Amsterdammers naar verluidt uit bij Cruijff. "Ik praat nooit over clubs, of ik wel of niet door een club ben benaderd. Vind ik niet netjes", laat hij optekenen door HELDEN.

"Schreef De Telegraaf dat ik ben benaderd door Ajax, en het Algemeen Dagblad dat die berichten onzin waren? Dat is een mooi voorbeeld hoe de pers werkt", gaat Cruijff verder. Hoewel hij bevestigt noch ontkracht dat Ajax hem benaderd heeft, zou een functie binnen Ajax hem wel liggen. "Ik houd van avontuurlijke dingen, van moeilijke uitdagingen, dat zit in me. En Marc Overmars opvolgen is een zware opgave. Ajax moet geen andere afslag nemen. Maar voorlopig werk ik in Barcelona."

Volgens de laatste berichtgeving vist Ajax echter achter het net. FC Barcelona is bereid hem promotie te geven. Momenteel bekleedt Cruijff in Catalonië de functie van technisch adviseur.