Transfernieuws

Dybala staat voor vertrek bij Juventus, 'kaper op de kust uit de Serie A'

Dybala staat voor vertrek bij Juventus, 'kaper op de kust uit de Serie A'

22-03-2022 07:27 Laatste update: 07:31

Paulo Dybala gaat na dit seizoen transfervrij de deur uit bij Juventus. De onderhandelingen over het verlengen van zijn aflopende verbintenis zijn gestopt, meldt directeur Maurizo Arrivabene.

Dybala was eind vorig jaar nog dicht bij een contractverlenging, maar De Oude Dame kwam met een te laag salarisaanbod, weten verschillende Italiaanse media. Zeven miljoen euro plus bonussen was niet genoeg voor de Argentijn en dus werden de onderhandelingen opgeschort. Na zeven jaar trouwe dienst kiest Dybala dus voor een andere weg.

Maandag stond er een meeting gepland tussen beide partijen, maar deze gesprekken liepen tot niets uit. De 28-jarige creatieveling stond niet open voor de aanbieding van Juventus, die lager was dan een jaar geleden. "Maar niemand heeft ooit getwijfeld aan de kwaliteiten van Paulo", liet Arrivabene weten tegen Tuttomercatoweb. "De gesprekken zijn vriendelijk en respectvol verlopen. Het besluit is genomen."

Volgens Italiaanse media ligt er een concurrent uit de Serie A op de kust om Dybala weg te kapen. Internazionale, momenteel onder leiding van voormalig Juventus-directeur Giuseppe Marotta, zou de Argentijn dolgraag aan de selectie toe willen voegen. Dybala zou daarmee naast Lautaro Martinez en Ángel Correa de derde Argentijn in de selectie van Inter-trainer Simone Inzaghi worden.

Dybala streek in 2015 neer in Turijn en kwam destijds over van Palermo. La Joya werd vijf keer kampioen van Italië en won vier keer de Coppa Italia. De aanvaller, die veel blessureleed kende, was in 283 wedstrijden goed voor 113 treffers

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!