Nieuws

Fikse kritiek op Higler na corrigering van de VAR: 'Wat een pedant optreden'

Fikse kritiek op Higler na corrigering van de VAR: 'Wat een pedant optreden'

20-03-2022 15:15

Dennis Higler mocht zondag volgens velen van geluk spelen dat er een VAR is. De leidsman ging al in de tweede minuut in de fout bij het duel tussen FC Utrecht en FC Groningen.

FC Utrecht-keeper Fabian de Keijzer verslikte zich bij een aanname en haalde vervolgens Michael de Leeuw onderuit. Higler vond het geen penalty en liet dit duidelijk merken aan de 35-jarige aanvaller. De VAR (Kevin Blom) riep de scheidsrechter naar de kant om zijn fout te corrigeren. Na het zien van de beelden draaide Higler de beslissing terug.

"Het is een overtreding", aldus ESPN-analist Ali Boussaboun. "De keeper is gewoon te laat. Dan gaat Higler zo theatraal naar De Leeuw toe. Als je zo overtuigd bent van een schwalbe, geef dan geel. Hij leek wel Shakespeare met zijn gedrag. Het zou hem sieren als hij daarna even naar De Leeuw loopt om te zeggen dat hij zich heeft vergist. Maar dat doet hij ook niet", vervolgt de voormalig spits.

Mohamed El Hankouri benutte de toegekende strafschop en zette daarmee FC Groningen op een 0-1 voorsprong. Ook op Twitter was het gedrag van Higler onderwerp van discussie. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-3 zege voor de bezoekers.