Heerenveen pakt broodnodige punten na dramatische reeks en lijkt veilig

18-03-2022 21:58 Laatste update: 22:39

SC Heerenveen heeft vrijdagavond eindelijk weer eens een goed resultaat neergezet in de Eredivisie. Door doelpunten van Amin Sarr en Nick Bakker wist de thuisploeg met 2-0 van concurrent Heracles Almelo te winnen. De ploeg uit Friesland wist in de afgelopen vijf duels slechts twee punten te behalen en kan nu eindelijk eens naar boven kijken in de ranglijst.

Heerenveen wist in de afgelopen twee speelrondes niet te scoren tegen RKC Waalwijk (0-0) en Willem II (0-0) en heeft dit kalenderjaar moeite met scoren. De thuisploeg was tegen de bezoekers uit Almelo echter de betere ploeg. Heerenveen leek iets te willen bewijzen en zette vroeg druk. Heracles kon moeilijk omgaan met het fanatieke tempo van de thuisploeg en stond al snel met de rug tegen de muur.

Het fanatisme zorgde echter niet veel voor kansen. Zoals wel vaker vergat Heerenveen zichzelf in de eerste helft te belonen en werden er veel fouten gemaakt door beide ploegen. Na ruim twintig minuten spelen kwam Amin Sarr nét tekort om een lage voorzet van Milan van Ewijk binnen te tikken en werd Heerenveen eindelijk gevaarlijk. Vlak daarna werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd omdat er een fakkel in het doel van Erwin Mulder werd neergegooid. Heerenveen was de betere ploeg, maar zocht alsnog de kleedkamer op met de brilstand op het bord.

In de tweede helft was het na een kwartier raak voor de thuisploeg: Amin Sarr schoot binnen op aangeven van Sydney van Hooijdonk. Heracles ging in de achtervolging maar wist het Heerenveen niet moeilijk te maken. Vijf minuten voor tijd leek Sinan Bakış voor de gelijkmaker te zorgen, maar werd hij teruggevlagd voor buitenspel. Vlak daarna maakte Nick Bakker de bevrijdende 2-0 en trok Heerenveen de overwinning over de streep.

Door de overwinning neemt Heerenveen de elfde plek over van verliezer Heracles Almelo. De thuisploeg kan de punten goed gebruiken: Heerenveen staat door de overwinning acht punten boven de degradatiestreep. Heracles geniet een voorsprong van vijf punten op nummer zestien Willem II en moet nog aan de bak om zich veilig te stellen in de Eredvisie.