Nieuws

Corona treft Feyenoord: naast Slot test ook Trauner positief in belangrijke week

Corona treft Feyenoord: naast Slot test ook Trauner positief in belangrijke week

16-03-2022 14:47 Laatste update: 14:54

John de Wolf nam de honneurs waar tijdens de persconferentie van Feyenoord voorafgaand aan het Conference League-duel met Partizan Belgrado. De tijdelijke hoofdcoach verklapte dat naast hoofdtrainer Arne Slot ook Gernot Trauner corona heeft opgelopen. In aanloop naar De Klassieker met Ajax moeten de Rotterdammers vrezen voor een corona-uitbraak.

De gebruikelijke assistent van Slot krijgt direct de vraag gesteld of een jongensdroom met het tijdelijke hoofdtrainersschap in vervulling gaat. "Nee joh, natuurlijk niet", legt De Wolf uit. "Ik heb bewust jaren geleden gekozen om deze functie niet te willen. Dan moeten sommigen naar voren stappen en dat ben ik op dit moment. Dit is geen droom van mij. Dit is naar omstandigheden van. Ik hoop dat zo snel mogelijk weer dat de hoofdtrainer terug is", vertelt hij.

Of De Klassieker van zondag tegen Ajax haalbaar is voor Slot weet De Wolf nog niet. "Als hij klachtenvrij is en negatief test, zal hij zo snel mogelijk weer aanwezig zijn." Vervolgens gaat de voormalig verdediger in op mogelijke coronagevallen binnen de selectie. "Ik hoop dat het wegblijft bij de spelers. Ook bij de spelers is het minimaal. Slechts één à twee spelers hebben het."

Op namen weigert De Wolf in te gaan. Even later verklapte de tijdelijke trainer alsnog dat Gernot Trauner ook corona heeft toen hem gevraagd werd waarom de Oostenrijker op het veld ontbrak. "Dat is ook corona", zegt hij. "We kunnen ervan uit gaan dat het elftal dat vorige week speelde (donderdag tegen Partizan-uit, red.), er acht of negen van in het veld staan."

Van onderschatting is geen sprake. "We zijn verplicht om morgen volle bak te gaan", vervolgt hij. "We hebben een duidelijk plan. Dat is eigenlijk al zo vanaf dag één. Zowel op het trainingsveld als in de wedstrijden. We willen met veel druk vooruit spelen. De wedstrijd van zondag zit nog niet in het achterhoofd", besluit De Wolf.