Bayern lijdt weer eens puntverlies, Angeliño redt Leipzig in blessuretijd

05-03-2022 17:14 Laatste update: 18:03

Bayern München heefft zaterdagmiddag thuis niet van Bayer Leverkusen weten te winnen. Der Rekordmeister kwam op voorsprong door de veelbesproken Niklas Süle, maar door een eigen doelpunt van Thomas Müller werd de stand gelijkgetrokken. RB Leipzig speelde in eigen stadion gelijk tegen concurrent SC Freiburg en wist daarmee de vierde plek in handen te houden na de late gelijkmaker van Angeliño.

Bayern München - Bayer Leverkusen 1-1
Bayern München ging goed van start in de Allianz Arena en zag hoe Süle na een kleine twintig minuten de 1-0 maakte. De Duitse verdediger ligt onder vuur bij Bayern omdat hij weigerde bij te tekenen bij de Duitse grootmacht. Aan het einde van het seizoen vertrekt Süle naar Borussia Dortmund. Bayern wist de voorsprong echter niet uit te breiden en kreeg in de eerste helft nog de deksel op de neus: Thomas Müller maakte na ruim een half uur een eigen doelpunt en de ruststand was 1-1.

In de tweede helft wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen. Een half uur voor tijd kwam Leroy Sané nog binnen de lijnen voor Omar Richards, maar de extra aanvallende impulsen hadden niet het gewenste effect voor trainer Julian Nagelsmann. Na negentig minuten schudden beide teams de handen met een 1-1 gelijkspel.

Door de remise staat Bayern negen punten los op nummer twee Borussia Dortmund. De ploeg uit Dortmund moet dit weekeinde echter wel nog in actie komen en kan drie punten inhalen. Bayer Leverkusen zal blij zijn met het punt en staat op een knappe derde plek in de Bundesliga

RB Leipzig - SC Freiburg 1-1
RB Leipzig leek lange tijd op een verlies af te stevenen op bezoek bij Freiburg. Ermedin Demirović zorgde na ruim een half uur voor de openingstreffer van de thuisploeg. Beide ploegen gingen met een stand van 0-1 aan de thee.

In de tweede helft werden er bij Leipzig enkele aanvallende spelers tussen de lijnen gebracht. Onder andere Dani Olmo en André Silva mochten het in het tweede bedrijf laten zien. Freiburg leek een belangrijke overwinning te pakken op bezoek bij Leipzig, maar moest in de slotfase alsnog de gelijkmaker slikken: oud-PSV'er Angeliño wist zijn ploeg te redden en de eindstand op 1-1 te bepalen.

Door het gelijke spel behoudt Leipzig de vierde plek in de Bundesliga. Freiburg staat vijfde en was met een overwinning over de thuisploeg heengegaan.