Nieuws

Cocu naar PSV? 'Het wordt dan vaak ouwe-jongens-krentenbrood'

Cocu naar PSV? 'Het wordt dan vaak ouwe-jongens-krentenbrood'

26-02-2022 11:56 Laatste update: 13:21

Kees Ploegsma senior heeft zijn vraagtekens bij een mogelijke terugkeer van Phillip Cocu als opvolger van Roger Schmidt bij de Eindhovenaren. Volgens hem is Olympique-Lyon-trainer Peter Bosz ook een optie.

"Als je het kringetje gaat bekijken, en dan beperk ik me tot Nederlandse trainers, zou je misschien bij Peter Bosz uitkomen. En Cocu laat zich nadrukkelijk zien", vertelt Ploegsma in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International.

Als Cocu weer ter sprake komt reageert hij als volgt: "Ik ben meestal niet zo van het mensen terughalen. Dat heb ik ook bij Huub Stevens gezien en in het verleden nog een paar keer. Het wordt dan vaak ouwe-jongens-krentenbrood. Dat je te lief bent voor elkaar en elkaar de waarheid niet meer durft te zeggen."

Als PSV wel voor Cocu kiest raad hij aan om Ruud Van Nistelrooy als assistent mee te nemen. "Dan heb je verfrissing. Als hij inderdaad de toekomstige trainer van PSV is, zou ik hem er na dit seizoen direct al naast zetten. Dan is de combinatie met Cocu in mijn ogen prima. Maar misschien is Peter Bosz ook wel een mogelijkheid", besluit hij.