Nieuws

Feyenoord moet naar Servië, Rotterdammers gekoppeld aan FK Partizan Belgrado

Feyenoord moet naar Servië, Rotterdammers gekoppeld aan FK Partizan Belgrado

25-02-2022 13:14 Laatste update: 15:12

Feyenoord treft in de achtste finale van de Conference League FK Partizan Belgrado. Feyenoord werd groepswinnaar en stroomt daardoor nu pas in, in het vervolg van het Europese toernooi. Partizan rekende in de vorige ronde af met Sparta Praag uit Tsjechië.

Feyenoord is vrijdagmiddag gekoppeld aan alweer de zevende Europese tegenstander van dit seizoen. De Rotterdammers kwalificeerden zich voor de groepsfase van het toernooi door achtereenvolgens KF Drita, FC Luzern en IF Elfsborg te verslaan. Daarna eindigde Feyenoord bovenaan in de poule door ongeslagen te blijven tegen Slavia Praag, 1. FC Union Berlin en Maccabi Haifa. 

Bij Partizan speelt één Nederlander: Queency Menig. De oud-speler van Ajax, PEC Zwolle en FC Twente speelde donderdagavond tegen Sparta Praag 77 minuten en werd in het heenduel nog matchwinner door het enige doelpunt tijdens de 0-1 zege in Praag voor zijn rekening te nemen.

De wedstrijd in Servië gaat plaatsvinden op 10 maart. De return in De Kuip wordt op 17 maart gespeeld. De winnaar van het tweeluik voegt zich bij de laatste acht van de Conference League.

De volledige loting
Olympique Marseille-FC Basel
Leicester City-Stade Rennes
PAOK Saloniki-KAA Gent
VITESSE-AS Roma
PSV-FC Kopenhagen
Slavia Praag-LASK Linz
Bodø/Glimt-AZ
Partizan Belgrado-FEYENOORD