Nieuws

Barça in de race om Champions League: 'Het gaat heel moeilijk worden'

Barça in de race om Champions League: 'Het gaat heel moeilijk worden'

14-02-2022 14:05 Laatste update: 14:18

FC Barcelona gaat het nog zwaar krijgen in de strijd om Champions League-tickets voor volgend seizoen. De Catalanen werden dit seizoen voor het eerst sinds 2000 in de groepsfase van de Champions League uitgeschakeld. De Blaugranas strijdt met vier andere ploegen om de laatste twee Europese tickets.

"Er zijn lichten en schaduwen in Xavi's Barça, dat soms bijna onder lijkt te gaan en plotseling snijdt als een mes door de boter. Frenkie de Jong, die voorheen de goede van de twee leek, is een vreemd lichaam geworden", zo schrijft AS. Daarmee doelt de Spaanse krant op de goede vorm van Luuk de Jong: de Nederlandse spits redde zondagavond de Catalanen met een kopbal in de laatste minuut en was dit kalenderjaar al goed voor vier doelpunten.

De krant heeft zijn twijfels bij een aantal spelers van de selectie. "Gavi en Pedri werken, maar Ferran Torres verschijnt niet. Adama Traoré stoomt keer op keer op, maar tegelijkertijd verandert hij de tiki-taka waar puristen naar snakken."

"Eric Garcia is geen versterking voor de verdediging: hij speelt goed voetbal, maar hij is geen verdediger", vervolgt de krant. De Spaanse verdediger zat mis in het duel met Espanyol en stapte te laat in. Hij hief hiermee buitenspel op, waardoor Espanyol weer aan de leiding ging. 

"De race om de twee Champions League-plekken die Madrid en Sevilla hebben achtergelaten, gaat tussen Betis, Barça, Atlético, Real Sociedad en Villarreal. Het gaat heel moeilijk worden", concludeert het Spaanse medium. Barcelona maakt het seizoen af in de Europa League. De Catalanen treffen SSC Napoli op donderdagavond in Camp Nou. De aftrap is om 18.45 uur.