Nieuws

Bony begint op de bank: 'Grote meneer, merk je ook wel echt in de kleedkamer'

Bony begint op de bank: 'Grote meneer, merk je ook wel echt in de kleedkamer'

10-02-2022 18:53 Laatste update: 19:42

Wilfried Bony heeft net op tijd zijn werkvergunning rond en begint donderdagavond op de bank bij NEC in het bekerduel met Go Ahead Eagles. NEC-directeur Wilco van Schaik is blij met de komst van de Ivoriaan.  

Dat zegt de directeur in gesprek met ESPN. "Wilfried Bony, Daddy Cool, zo noemen ze hem. Hij zit op de bank. We zijn de laatste dagen druk geweest en deze week is het rondgekomen. Daar haal je hem voor, en we zijn heel benieuwd. Grote meneer, dat merk je ook wel echt in de kleedkamer, grote persoonlijkheid. Hier moet het straks gebeuren en we gaan kijken hoe ver hij is."

Bony maakte furore bij aartsrivaal Vitesse, waardoor sommige fans niet blij zijn met de komst van de spits. Van Schaik maakt zich daar geen zorgen over. "Dit is voetbal, er zijn altijd een paar jongetjes op de apenrots die zich laten zien. Ik krijg ook zat berichten van ouderen die zeggen 'laat hem er maar drie inschoppen', dat hoort er ook een beetje bij. Maar gewoon normaal doen, respect tonen, en wij zijn in principe als directie sowieso heel blij dat hij vanavond op het wedstrijdformulier staat."

NEC neemt het donderdagavond op tegen Go Ahead Eagles voor een plek in de halve finale van de KNVB Beker. Eerder deze week wisten PSV, AZ en Ajax zich al te plaatsen voor de laatste vier. Het duel begint om 19.00 uur.