Interview

Advocaat treft Van Marwijk: 'Fantastisch wat hij bij Feyenoord heeft gedaan'

Advocaat treft Van Marwijk: 'Fantastisch wat hij bij Feyenoord heeft gedaan'

11-10-2021 14:31

Dinsdag staat het duel tussen Irak en de Verenigde Arabische Emiraten op het programma en dat betekent dat Dick Advocaat en Bert van Marwijk tegenover elkaar komen te staan. Eerstgenoemde heeft veel respect voor zijn collega.

Volgens Advocaat verdient Van Marwijk in Nederland een grotere status dan hij nu heeft. “Het is toch fantastisch wat hij destijds heeft gedaan bij Feyenoord?”, zegt De Kleine Generaal tegen De Telegraaf. “Een beker en een Europese hoofdprijs. In 2010 bracht hij het Nederlands elftal niet alleen naar het WK maar haalde hij met dat team ook de finale. Dat is echt geweldig. Ik denk dat hij nog veel meer waardering had moeten krijgen dan hij in al die jaren ontving.”

De bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten, dat op dit moment plek drie in de Aziatische WK-kwalificatiepoule bezet houdt en daarmee een play-offticket tegen de nummer drie van de andere poule zou verdienen, is in de ogen van Advocaat te bescheiden geweest. “Bert heeft zichzelf nooit op de borst geslagen”, probeert hij te duiden waarom Van Marwijk te weinig waardering krijgt. “Zo is hij gewoon niet.”