Nieuws

Utrecht-icoon stopt na dit seizoen: 'Na doorhakken knoop was ik opgelucht'

Utrecht-icoon stopt na dit seizoen: 'Na doorhakken knoop was ik opgelucht'

09-02-2022 10:36

Willem Janssen stopt na dit seizoen als profvoetballer. De routinier spreekt van een weloverwogen besluit. Tegelijkertijd wordt de centrumverdediger in het zonnetje gezet door trainer René Hake en zijn teamgenoten.

Met een prachtige video wordt stilgestaan bij het aanstaande afscheid van de modelprof. Eén voor één passeren de teamgenoten van Janssen de revue die allemaal stilstaan bij het aanstaande afscheid van hun aanvoerder. Hij wordt onder meer 'strijder, legende en voorbeeld' genoemd.

Op de clubsite licht Janssen zijn besluit toe. "Gaandeweg kwam er het besef dat ik het gevoel heb dat het na dit seizoen goed is", vertelt hij. "Ik heb gemerkt aan mezelf dat ik al die jaren als prof volle bak ben gegaan, helemaal all-in. Toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt, voelde ik me opgelucht."

In totaal kwam de ervaren verdediger tot 247 officiële duels namens de Domstedelingen. Janssen hoopt dat er nog meer wedstrijden bijkomen. "Iedere minuut die ik speel, voel je nog steeds die verantwoordelijkheid. En die pak ik ook, en dat voelt ook hartstikke goed. Het geeft me juist nog meer motivatie om die laatste maanden alles eruit te halen wat erin zit en om met het meest fantastische gevoel af te sluiten."

Ook technisch directeur Jordy Zuidam reageert op het aanstaande afscheid en is onder de indruk van Janssen. "Willem is een mooi mens en een buitengewoon krachtige captain. Hij doet alles als prof op volle kracht, zonder concessies. Dat vergt veel van een mens. Zeker als je dat al járen doet."

De beleidsbepaler hoopt dat de afzwaaiende aanvoerder op een andere manier voor FC Utrecht actief blijft. "We zouden Willem graag voor de club behouden, daar hebben we al gesprekken met elkaar over gevoerd en zullen we de komende periode een vervolg aan geven", besluit hij.