Nieuws

Problemen stapelen zich op: is Vitesse al eens gedegradeerd uit de Eredivisie?

Problemen stapelen zich op: is Vitesse al eens gedegradeerd uit de Eredivisie?

11-11-2023 23:31 Laatste update: 7 april - 14:01

Vitesse staat momenteel op de zeventiende plaats in de Eredivisie. De Arnhemmers hebben het loodzwaar in de competitie en dus klinkt steeds luider het 'd-woord' rond het Gelredome. Is Vitesse al eens gedegradeerd uit de Eredivisie? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit!

Vitesse heeft in het huidige seizoen slechts zeventien punten gepakt en staat daarom tweede van onder. Een schamele troost voor de fans is wellicht het feit dat het in de geschiedenis al eens veel slechter is gegaan. Vitesse debuteerde namelijk in het seizoen 1971/1972 pas in de Eredivisie, om daarna ook meteen weer te degraderen. Van 1977 tot en met 1981 speelde de club aan de Rijn vervolgens drie seizoenen lang op het hoogste niveau en vanaf 1990 tot aan nu weer.

Een kleine rekensom leert ons dus dat Vitesse in het verleden tweemaal eerder is gedegradeerd uit de Eredivisie. Dat het woord überhaupt valt in het GelreDome, is voor het sentiment al een schande an sich. De club die de laatste jaren vast in de subtop speelde en regelmatig Europees voetbal haalde, is ver gekelderd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!