Nieuws

Zwarte dag in Arnhem: hoe vaak degradeerde Vitesse uit de Eredivisie?

Zwarte dag in Arnhem: hoe vaak degradeerde Vitesse uit de Eredivisie?

11-11-2023 23:31 Laatste update: 19 april - 17:09

Vitesse is definitief gedegradeerd uit de Eredivisie. De Arnhemmers kregen op 19 april een straf van achttien punten in mindering van de KNVB, waarmee het doek definitief is gevallen. Degradeerde Vitesse al eens en, zo ja, hoe vaak en wanneer? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit!

Vitesse heeft in het huidige seizoen slechts zeventien punten gepakt en staat daarom helemaal onderaan in de Eredivisie. Na de recente straf, die door financiële problemen werd uitgedeeld, hebben de Arnhemmers dus een negatieve balans van -1 punt.

Hoe vaak is Vitesse al gedegradeerd?

Een schamele troost voor de fans is wellicht het feit dat het sportief gezien al eens slechter is gegaan. Vitesse debuteerde namelijk in het seizoen 1971/1972 pas in de Eredivisie, om daarna ook meteen weer te degraderen. Van 1977 tot en met 1981 speelde de club aan de Rijn vervolgens drie seizoenen lang op het hoogste niveau en vanaf 1990 tot aan heden weer.

Een kleine rekensom leert ons dus dat Vitesse in het verleden tweemaal eerder is gedegradeerd uit de Eredivisie. Dat dat überhaupt gebeurt, is voor het sentiment al een schande an sich. De club die de laatste jaren vast in de subtop speelde en regelmatig Europees voetbal haalde, is ver gekelderd. Vitesse mag de proflicentie voorlopig nog behouden van de licentiecommissie, maar ook dat is nog lang geen zekerheid. De toekomst van de club staat serieus op het spel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!