Nieuws

AZ-spelers likken wonden na beslissing van arbitrage: 'Het was geen corner, 100%'

AZ-spelers likken wonden na beslissing van arbitrage: 'Het was geen corner, 100%'

10 november - 07:09
1

Bruno Martins Indi en Vangelis Pavlidis likken de wonden van AZ na het nipte verlies van Aston Villa in de Conference League (2-1). Het AZ-duo kan niet anders dan het arbitrale team een veeg uit de pan geven na de onterecht gegeven corner die de gelijkmaker inleidde.

Op het uur ging Aston Villa in de aanval en kreeg Boubacar Kamara een reuzenkans in de doelmond van AZ-doelman Mathew Ryan. De Franse international schoot de bal over, maar scheidsrechter Luís Godinho veronderstelde dat Jordy Clasie dat op zijn geweten had. Juist uit die corner kopte Diego Carlos raak.

"Het is geen corner, 100%", begint Pavlidis, die zelf nog goed was voor de openingstreffer, voor de camera’s van ESPN. "Maar we moeten gefocust blijven op die corner. Dat gebeurde niet en dan krijg je een goal tegen. We moeten door, maar het is een beetje moeilijk op dit moment."

Ook Martins Indi uit na afloop zijn frustraties. "Het was geen corner, maar desondanks mag je er niet zo in gaan, vooral niet bij de eerste zone. We hebben daarna goed gereageerd en ons hoofd niet gek laten maken. We hebben geprobeerd om hun achterste lijn te bespelen omdat die zo hoog stond. Daar hadden we meer uit kunnen halen vond ik."

Door de verliespartij op Villa Park wordt Europese overwintering een hels karwei voor AZ. De Alkmaarders hebben een gat met zes punten met Aston Villa en Legia Warschau. Alleen wanneer de Polen twee keer verliezen en AZ twee keer wint kunnen ze nog door gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!