Opstellingen

Vermoedelijke opstelling AZ: Routine gewenst tegen Villa, Odgaard behoudt plek

Vermoedelijke opstelling AZ: Routine gewenst tegen Villa, Odgaard behoudt plek

09-11-2023 11:46

AZ begint donderdagavond hoogstwaarschijnlijk ongewijzigd aan het Conference League-duel met Aston Villa. Het ziet ernaar uit dat trainer Pascal Jansen dezelfde elf het veld in stuurt als afgelopen zaterdag tegen Excelsior.

Zodoende staat Jens Odgaard wederom op rechtsbuiten. De Zweed werd in Kralingen al verkozen boven landgenoot Mayckel Lahdo, maar laatstgenoemde komt wegens een blessure sowieso niet in actie tegen Villa. Odgaard krijgt in de aanval uiteraard gezelschap van Myron van Brederode en Eredivisie-topscorer Vangelis Pavlidis.

Het middenveld blijft volledig intact. Sven Mijnans, Jordy Clasie en Dani de Wit weten elkaar eigenlijk het hele seizoen al moeiteloos te vinden. Yukinari Sugawara en David Møller Wolfe moeten als aanvallende backs voor extra dreiging zorgen.

Het slot op de deur wordt dan gevormd door Riechedly Bazoer en Bruno Martins Indi. Martins Indi keerde tegen Excelsior als aanvoerder terug in de basis. Het is de verwachting dat hij met zijn ervaring ook op Villa Park mag starten, wat ten koste gaat van Alexandre Penetra. Mathew Ryan moet onder de lat tenslotte de tegendoelpunten zien te voorkomen.

Aston Villa – AZ begint donderdagavond om 21.00 uur in Birmingham. VoetbalNieuws doet via Langs de Lijn live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Martins Indi, Bazoer, Møller Wolfe; Mijnans, Clasie, De Wit; Van Brederode, Pavlidis, Odgaard.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!