Nieuws

Voormalig Feyenoord-topscorer overweegt te stoppen: 'Dan ben ik klaar met voetbal'

Voormalig Feyenoord-topscorer overweegt te stoppen: 'Dan ben ik klaar met voetbal'

09-11-2023 11:24

Nicolai Jørgensen denkt er serieus over na om te gaan stoppen met voetballen. De man die in 2017 nog als topscorer landskampioen werd met Feyenoord, is momenteel clubloos. De 32-jarige Deen hoopt nog op een mooi avontuur in het buitenland, anders kapt hij ermee.

"Ik wachtte op een mooi avontuur in het buitenland. Ee mooi avontuur voor mij en mijn familie, waarin we terecht zouden komen op een leuke plek. Maar er is geen mooie bestemming voorbijgekomen", vertelt Jørgensen in de show Klubben van Discovery+. "Ik zou zeggen dat ik nu op een punt ben gekomen waarin het moeilijk gaat worden."

Zodoende dreigt er een vrij roemloos einde van de carrière van een voormalig topscorer van de Eredivisie. Na het successeizoen 2016/2017 kon de Feyenoorder een toptransfer maken naar Newcastle United, maar de Rotterdammers besloten om hem te behouden. Het niveau dat Jørgensen destijds aantikte, behaalde hij daarna nooit meer.

Via het Turkse Kasimpasa kwam hij terug bij zijn oude liefde, FC Kopenhagen. Na negen duels werd zijn contract niet verlengd, waardoor de voormalig Deens international al een jaar zonder club zit. "De opties die ik zag waren de Verenigde Staten en Australië. Maar ik ben bang voor beesten en Thomas Kristensen liet me een foto zien van toen hij daar nog speelde. Er alg een python op vier meter op een speelplaats. Toen had ik zoiets van: het wordt de Verenigde Staten." 

Een écht aanlokkelijk aanbod is echter nog niet voorbij gekomen. "Dus tenzij er een wonder gebeurt en we die kans krijgen, denk ik dat ik klaar ben met voetbal. De laatste kans voor mij is komende zomer, anders is het voorbij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!