Nieuws

Jørgensen baalde van Feyenoord: 'Ze hielden me terwijl ik iets nieuws nodig had'

Jørgensen baalde van Feyenoord: 'Ze hielden me terwijl ik iets nieuws nodig had'

30-12-2022 18:25 Laatste update: 18:37

Nicolai Jørgensen heeft sinds zijn vertrek bij FC Kopenhagen nog geen nieuwe club kunnen vinden. De Deen hoopt op een buitenlands avontuur.

Jørgensen baalt dat hij nog steeds zonder club zit. "Ik hoop echt dat er in januari verandering in komt. Een mogelijkheid zou een overstap naar de Verenigde Staten kunnen zijn. Dat heb ik altijd al gewild. Ik sta eigenlijk wel open voor de meeste dingen", aldus de Deense aanvaller tegenover BT.

Odense BK was dichtbij de komst van de spits. "Wij konden het niet eens worden. Anders was het wel goed geweest voor mij, want de club ligt midden in Denemarken en Odense is anderhalf uur van mijn huis vandaan." Toch mikt de oud-Feyenoorder op iets anders. "Qua ervaring ga ik liever nog een keer naar het buitenland."

Jørgensen had een aantal keer in zijn carrière een mooie transfer kunnen maken. "Drie of vier keer had ik naar grotere clubs kunnen gaan, maar verschillende redenen zorgden ervoor dat ik niet ging. Na drie jaar bij Feyenoord hadden ze me voor goed geld kunnen verkopen, maar ze hielden me terwijl ik iets nieuws nodig had. Dus het werden daarna twee nogal verloren jaren."

Spijt van zijn tijd bij Feyenoord heeft de Deen zeker niet. "Ik heb vijf fantastische jaren bij Feyenoord gehad en mijn zoon is daar geboren, dus het is al met al een leuke tijd geweest, maar er zal altijd iets in mij zijn dat 'waar had mijn talent me naartoe kunnen leiden als ik de stap naar een grotere competitie had gemaakt' denkt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!