Nieuws

Ook Geertruida valt weg: deze spelers zijn de komende interlandperiode geblesseerd

Ook Geertruida valt weg: deze spelers zijn de komende interlandperiode geblesseerd

17 november - 11:45 Laatste update: 11:45
1

Slechts één dag staat nog tussen het duel van Oranje en Ierland. Bondscoach Ronald Koeman kan echter niet over iedereen beschikken en Voetbalnieuws zet een lijstje afwezigen op een rij.

Eerst het goede nieuws voor Koeman. De afgelopen weken maakten Cody Gakpo en Teun Koopmeiners weer minuten waardoor beide spelers, die niet tot de voorselectie behoorden, toch opgeroepen kunnen worden. Echter zag de bondscoach deze week wel Micky van de Ven en Matthijs de Ligt het veld geblesseerd verlaten.

Memphis Depay

Als je het hebt over spelers die regelmatig geblesseerd zijn, dan zal je gedachte snel gaan naar Memphis Depay. De Nederlandse aanvaller lijkt constant afwezig te zijn en nu dus ook. De aanvaller van Atlético Madrid raakte begin dit seizoen geblesseerd, keerde terug en liep direct weer een blessure op. Zijn laatste minuten dateren van 24 september en het is onduidelijk wanneer Memphis weer op het veld zal staan.

Frenkie de Jong

In de categorie twijfelgevallen komen we uit bij Frenkie de Jong. De Nederlander is al weken een twijfelgeval en staat bijna voor zijn rentree. Wanneer is echter onduidelijk. De Jong traint weer mee bij FC Barcelona, maar is nog niet volledig fit aangezien hij nog geen minuten maakte voor de Catalanen. Of De Jong over anderhalve week fit genoeg is voor de cruciale duels is dus nog onduidelijk.

Noa Lang

Wie de ontmoetingen met Ierland en Gibraltar waarschijnlijk wel gaat missen is Noa Lang. Bij PSV begon hij zijn seizoen erg sterk en groeide de aanvaller in de eerste maanden uit tot een vaste basisspeler. Bepalend was hij ook waardoor zijn hamstringblessure op een zeer slecht moment kwam. De afgelopen interlandperiode moest Lang al aan zich voorbij laten gaan en ook nu lijkt hij afwezig te zijn.

Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt kent ook een kwakkelend seizoen. De Nederlander begon sterk, liep een lichte blessure op en raakte vervolgens zijn basisplaats kwijt. Eenmaal terug bij de eerste elf liep De Ligt wederom een blessure op en staat hij naar verluidt zes weken aan de kant. Interlands spelen met het Nederlands elftal lijkt dus een onmogelijke opgave.

Sven Botman

Eveneens langdurig geblesseerd is Sven Botman. Wat de verdediger precies mankeert is nog onduidelijk, zo gaf ook Newcastle United-trainer Eddie Howe onlangs aan. "We wachten nog op duidelijkheid", is het enige wat duidelijk is door de woorden van Howe een week eerder. Sinds eind september speelde Botman geen minuut meer en tegen Ierland en Griekenland zal de verdediger ook afwezig zijn.

Jurrien Timber

In de categorie, zeer zeker afwezig. Jurriën Timber liep begin dit seizoen een blessure op aan zijn knie.  De verdediger had net een transfer gemaakt naar Arsenal, maar scheurde al vrij snel zijn knieband af. Timber ligt er nog aardig wat maanden uit en is ook een vraagteken voor het EK van komende zomer.

Tyrell Malacia

Malacia kwam dit seizoen nog geen minuut in actie voor Manchester United. De back raakte eind vorig seizoen geblesseerd, maar ging wel mee naar de Nations League. Eenmaal terug bij United kwam de Nederlander niet meer in actie omdat zijn blessure, onduidelijk is wat precies, erger is dan verwacht. Erik ten Hag gaf al aan niet te weten wanneer de Nederlander weer in actie gaat komen.

Micky Van de Ven

Vers van de pers, maandagavond raakte Micky van de Ven geblesseerd. De Nederlandse verdediger schreeuwde het tegen Chelsea uit van de pijn. Het leek zeer duidelijk op een hamstringblessure. Manager Ange Postecoglou gaf na de wedstrijd al aan dat de Nederlander er zeker enkele weken uit zal liggen.

Perr Schuurs

Door alle afwezigen achterin komt ook de naam van Perr Schuurs bovendrijven, maar ook hij zal er niet bij zijn. De verdediger van Torino scheurde begin vorige maand zijn knieband en zal ook een half jaar toe moeten kijken. De Nederlander leek hard op weg naar de top door zijn solide optredens in de Serie A, maar zal zich eerst terug moeten knokken na zijn blessure. 

Nathan Aké

De verdediger van Manchester City heeft op de training een blessure opgelopen en was niet fit voor de kraker tegen Chelsea. Aké ligt langer uit de roulatie en moet ook de beslissende kwalificatieduels met Oranje aan zich voorbij laten gaan. Door de afmelding van Aké heeft Koeman er een serieus probleem bij. Eerder werd jongeling Jorrel Hato al bij de groep gehaald, doordat er veel verdedigers kampen met blessures.

Steven Bergwijn

Ook Steven Bergwijn is niet beschikbaar voor de interlands tegen Gibraltar en Ierland. De Ajax-captain is met een blessure uit de wedstrijd tegen Almere City gekomen en zal zich daarom niet gaan melden in Zeist. Voor Ronald Koeman betekent dit weer nieuwe kopzorgen, aangezien Oranje erg  dun bezet is aan de flanken. 

Brian Brobbey

Brian Brobbey is net als ploeggenoot Steven Bergwijn niet okselfris uit het competitieduel met Almere City gekomen. Het is nog onduidelijk waar de oersterke spits last van heeft, maar wat wel zeker is, is dat hij zich heeft afgemeld voor het Nederlands elftal. De Ajacied wordt vervangen door Thijs Dallinga, die al maandenlang een sterke indruk maakt bij het Franse Toulouse.

Jeremie Frimpong

Ook Jeremie Frimpong is er de komende interlandperiode niet bij. De rechtsback is geblesseerd geraakt op de training en heeft het trainingskamp van Oranje inmiddels verlaten. Waaraan de verdediger van Bayer Leverkusen precies geblesseerd is geraakt, is onbekend.

Lutsharel Geertruida

Alweer de zoveelste afmelding. Ook Lutsharel Geertruida moet de wedstrijden tegen Ierland en Gibraltar aan zich voorbij laten gaan. Net als Frimpong raakte hij ook geblesseerd tijdens de training. Medische testen wezen uit dat hij niet wedstrijd fit was en dus kon de Feyenoord-verdediger zijn spullen weer inpakken.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!