Nieuws

Ajax-aanvaller verklaart gemiste kansen tegen Volendam: Ik was besluiteloos

Ajax-aanvaller verklaart gemiste kansen tegen Volendam: "Ik was besluiteloos"

03-11-2023 10:33

Steven Berghuis is blij dat Ajax na tien wedstrijden weer aan de goede kant van de medaille stond. De Amsterdammers versloegen donderdagavond FC Volendam met 2-0 en na afloop was de 31-jarige aanvaller opgelucht. 

Presentator van ESPN, Jan-Joost van Gangelen, verbaasde zich over de euforische ontlading in het stadion na de overwinning op Volendam. "Beetje opluchting, denk ik", geeft Berghuis aan. "Ik voel het zelf ook, er valt wat van je af na zo weinig overwinning de laatste tijd. Ik denk dat het publiek een beetje hetzelfde voelde." 

Onder interim-trainer John van 't Schip werd weliswaar de eerste Eredivisie-zege sinds 12 augustus geboekt, toch was Volendam nog een keer vlak bij de gelijkmaker. "Mühren heeft hem nog op de schoen ook", zegt Berghuis. "Als die er maar niet ingaat, dacht ik. Dat zijn wel van die momenten, al heb je dan nog een kwartier." 
 
Berghuis had zelf in de eerste helft meerdere mogelijkheden op een doelpunt laten liggen, mede doordat het vertrouwen nog broos is. "Ik was wat besluiteloos, waar ik normaal de trekker sneller zou overhalen. Ik dacht meer na dan dat ik in een andere situatie zou doen", verklaart de buitenspeler.  
 
Zondag speelt Ajax opnieuw een thuiswedstrijd, om 16.45 uur komt sc Heerenveen naar de Johan Cruijff ArenA.