Transfernieuws

'Oud-speler opnieuw op de radar van Bayern na volgende blessure De Ligt'

'Oud-speler opnieuw op de radar van Bayern na volgende blessure De Ligt'

02-11-2023 14:13

Bayern München-trainer Thomas Tuchel overweegt om Jerôme Boateng alsnog toe te voegen aan de selectie. De 35-jarige Duitser trainde onlangs nog mee met Der Rekordmeister en staat na de blessure van Matthijs de Ligt weer op de kaart van de Duitse recordkampioen. 

Volgens het doorgaans goed ingevoerde BILD is Boateng wederom een concrete optie geworden voor Der Rekordmeister. Het werd op 6 oktober bekend dat Bayern niet meer in zee zou gaan met de verdediger, maar de blessure van De Ligt heeft ervoor gezorgd dat de spoeling nóg dunner is in de verdediging: Tuchel moet ook al Dayot Upamecano missen in het centrum wegens een kwetsuur.

De Ligt is naar verluidt vier tot zes weken afwezig en dat zorgt voor veel vraagtekens wat de defensie van Bayern betreft. Boateng is ondanks zijn leeftijd topfit, iets wat ook al werd opgemerkt toen de speler tijdelijk meetrainde met de club. Inmiddels zijn er intern gesprekken gevoerd over een mogelijke terugkeer van Boateng. De Duitser stond tien jaar onder contract bij Bayern en won alles wat er in clubverband te winnen viel.