Nieuws

Mazraoui mogelijk toch in de problemen: Duitse politicus start strafzaak

Mazraoui mogelijk toch in de problemen: Duitse politicus start strafzaak

01-11-2023 13:42 Laatste update: 13:46
1

Bayern München-verdediger Noussair Mazraoui kan zomaar in de problemen zitten bij de Duitse justitie. Die Grünen-politicus Volker Beck heeft een strafrechtelijke klacht ingediend bij bij de politie en het openbaar ministerie van München.

De 62-jarige Beck doet dat wegens 'het goedkeuren van misdaden', vertelt hij tegen BILD. "De verklaring 'help onze onderdrukte broeders in Palestina, zodat ze de overwinning kunnen behalen', kan na het bloedbad op 7 oktober alleen worden opgevat als goedkeuring van de acties van Hamas. Het goedkeuren van misdaden tegen de menselijkheid is strafbaar. Zelfs na de verbale excuses van Mazraoui kan er niet zomaar een 'spons overheen!' De behandeling van FC Bayern hier is slecht. Ik hoop dat de rechterlijke macht de leiders van de club bewust zal maken van de dimensies van het proces."

Zelf is de politicus naast zijn functie ook directeur van het 'Tikvah Instituut', een Joodse denktank en voorzitter van de Duits-Israëlische Vereniging. De Marokkaanse verdediger werd niet gestraft door zijn huidige club. Na een 'verhelderend gesprek' mocht Mazraoui weer bij de selectie van Bayern aansluiten.

Het is niet duidelijk of de Duitse openbaar aanklager ook daadwerkelijk aan de slag gaat met de zaak. Voor Bayern München wacht vanavond het treffen met FC Saarbrücken in de tweede ronde van de DFB Pokal.