Nieuws

'FC Barcelona zet Gimenez op lijstje voor mogelijke opvolger Lewandowksi'

'FC Barcelona zet Gimenez op lijstje voor mogelijke opvolger Lewandowksi'

31-10-2023 11:17
1

Santiago Giménez zou nu ook op het lijstje van FC Barcelona staat. Zo weet Diario Sport dat de Mexicaan als een mogelijke vervanger van Robert Lewandowski kan gelden. De Catalanen zouden namelijk rekening houden met een vertrek van de Poolse spits.

Het medium beschrijft Giménez als eentje die definitief 'geëxplodeerd' is en het hoogste niveau kan aantikken. Eerder verscheen de naam van de Mexicaan ook al rond aartsrivaal Real Madrid. Wil Barça de Madrilenen voor zijn, dan zou het rekening moeten houden met een flinke transfersom. Echter zal deze lager liggen dan spitsen die al langere tijd op het hoogste niveau hun doelpunten maken.

Komende zomer krijgt Barça er met Vitor Rogue al een nieuw spits bij. De Braziliaan werd afgelopen zomer al vastgelegd, maar met de optie voor zijn club Athletico-PR dat de spits nog een seizoen bij hen in deinst bleef. Ondanks de vermeende interesse vanuit Saudi-Arabië in Lewandowski, zou het aantrekken van een extra spits echter nu nog geen haast hebben. Toch weet het medium dat Barça oog heeft voor alles wat op de transfermarkt gebeurt. Een van de namen waar de Catalanen goede berichten over heeft gehoord, zou Giménez zijn, 'de doelpuntenmaker van Feyenoord die in Nederland allerlei records breekt'.

Dit seizoen staat de teller van Giménez na twaalf wedstrijden in alle competities op vijftien doelpunten en drie assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!