Nieuws

Davids staat open voor rol bij Ajax: 'Maar als je met de Onder 16 kom, dan pas ik'

Davids staat open voor rol bij Ajax: 'Maar als je met de Onder 16 kom, dan pas ik'

31-10-2023 06:58

Edgar Davids zou wel openstaan voor een terugkeer bij Ajax. In gesprek met Ziggo Sport zet Davids onder bepaalde omstandigheden terug willen keren in Amsterdam, waar hij speler flinke successen behaalde.

Davids, die tussen 1991 en 1996 én 2007 en 2008 in dienst van Ajax speelde, heet zich kritisch uitgelaten over de manier waarop de club de laatste jaren is geleid. Wel heeft de oud-speler vertrouwen in een wederopstanding van de Amsterdammers, mede dankzij de terugkeer van Louis van Gaal. "Als Van Gaal mij zou vragen voor een rol binnen Ajax, dan zou ik daar misschien wel interesse in hebben", begint Davids. "Je weet wel dat er nu structuur komt en dat er duidelijk progressie komt. Als je kijkt naar de clubs waar hij heeft gezeten, dan is dat altijd het geval geweest"

Tijdens het WK van 2022 in Qatar was Davids de assistent-trainer van Van Gaal. Davids erkent dat hij al eens is gevraagd door Ajax, maar geen oren had naar een rol als jeugdtrainer binnen de club. "Maar met alle respect, ik heb alle papieren en kom net uit Qatar. En dan ga je mij de jeugd geven?", stelt Davids. "Ik wil wel wat voor die jongens doen, maar je wil jezelf als trainer ook verder ontwikkelen. Ik wilde minstens het tweede elftal hebben", doelend op Jong Ajax. "Die stonden toen ook al vierde van onderen. Dat wil ik best doen, maar als je met de Onder 16 komt, dan pas ik."

Na zijn succesvolle spelerscarrière begon Davids in 2012 als assistent-trainer bij Barnet, waar hij even later ook tot en met januari 2014 als speler-trainer aan het roer stond. Na een periode van vier jaar zonder klus als trainer, kwam Davids in maart 2018 voor een maand terecht als stagiair bij Nederland Onder 20. In de zomer van 2020 was hij bij Telstar voor anderhalf jaar de assistent van Andries Jonker, waarna hij voor een half jaar de trainer van SC Olhanense werd. Dat Portugese avontuur liep uit op een ware catastrofe. In mei 2022 haalde Van Gaal de oud-middenvelder naar de staf van het Nederlands Elftal.