Nieuws

Ten Hag wijst naar verschillen in speelwijze tussen Ajax en Manchester United

Ten Hag wijst naar verschillen in speelwijze tussen Ajax en Manchester United

30-10-2023 13:07 Laatste update: 13:11

Erik ten Hag heeft na de 0-3 nederlaag tegen Manchester City tegenover Viaplay tekst en uitleg gegeven over de huidige speelwijze van Manchester United en waarom dat anders is ten opzichte van zijn tijd bij Ajax.  

Na drie overwinningen op rij tegen respectievelijk Brentford, Sheffield United en FC Kopenhagen,  zat Ten Hag weer iets steviger in het zadel bij United. Maar na de kansloze nederlaag in de stadsderby tegen City kwam opnieuw de vraag naar boven waarom hij niet zo speelt als een paar jaar geleden bij Ajax. "Het voetbal dat ik bij Ajax heb gespeeld, gaan we hier nooit spelen", meent Ten Hag. "Het zijn heel andere spelers en daarvoor ben ik ook niet hier." 

"Je spelersmateriaal bepaalt hoe je gaat spelen", vervolgt de Nederlandse oefenmeester. "Daarom spelen wij hier op een andere manier dan ik bij Ajax heb gedaan. Dat zal ook moeten, want ik kán niet op dezelfde manier spelen', verklaart Ten Hag. Na tien wedstrijden is Manchester United met vijftien punten terug te vinden op een achtste plaats in de Premier League. In de League Cup krijgt het komende woensdagavond Newcastle United op bezoek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!