City twee maten te groot voor Ten Hags United in stadsderby, Haaland goud waard

29-10-2023 18:27

Manchester City is als winnaar uit de stadsderby met Manchester United gekomen. De regerend Engels landskampioen versloeg haar aartsrivaal op Old Trafford met 0-3. Erling Haaland was met twee goals en een assist weer eens de grote man aan de kant van The Citizens.

De ploeg van Erik ten Hag had eigenlijk de gehele wedstrijd niets in de melk te brokken. In het begin waren het al vooral de bezoekers die de toon sloegen. Na zeven minuten ontstond de eerste grote kans voor City, maar door tweemaal goed ingrijpen van doelman André Onana bleef de voorsprong uit.

Die kwam wel in de 24e minuut. City kreeg een strafschop mee, die uiteraard ten prooi viel aan Haaland. De Noorse superspits stuurde Onana de verkeerde hoek in en tekende zodoende alsnog voor de verdiende 1-0. United gaf ook daarna niet thuis, waardoor het vooral aan de keepende oud-Ajacied te danken was dat de achterstand voor rust niet nog groter werd.

Een goed schot van Bruno Fernandes aan het begin van de tweede helft was een van de weinige serieuze wapenfeiten van United, maar de hoop op een resultaat ging gauw vervlogen. Haaland kon na een uitstekende voorzet van Bernardo Silva bij de tweede paal zijn tweede van de middag en elfde van het Premier League-seizoen binnenkoppen: 0-2. Tien minuten voor tijd was de superspits bij de 3-0 de aangever op de goed meegelopen Phil Foden, die de City's derde van de middag mocht binnentikken en daarmee een klinkende zege op het wedstrijdformulier zette.

Zodoende blijven de titelaspiraties van City zoals gebruikelijk nog springlevend. De ploeg van Pep Guardiola staat op de derde plaats, op twee punten achter koploper Tottenham Hotspur. Ten Hag leed daarentegen alweer zijn vijfde competitienederlaag en staat achtste. Komend weekend kan United zich herstellen uit bij Fulham. City neemt het thuis op tegen Bournemouth.