'Gokverslaafde Tonali krijgt tien maanden schorsing en kan streep zetten door EK'

'Gokverslaafde Tonali krijgt tien maanden schorsing en kan streep zetten door EK'

26 oktober om 13:02
Laatste update: 26 oktober om 13:03

Sandro Tonali moet flink op de blaren zitten. De Italiaanse middenvelder van Newcastle United heeft door zijn betrokkenheid bij een gokschandaal een schorsing van maar liefst tien maanden gekregen. Dat meldt Fabrizio Romano donderdagmiddag.

Daardoor is het seizoen van Tonali nu al en ten einde en kan hij ook alvast een streep zetten door deelname aan het EK in Duitsland van volgend jaar. Bovendien moet de speler acht maanden deelnemen aan een zogenaamd gokrehabilitatieplan.

Tonali, die afgelopen zomer de transfer van AC Milan naar de Premier League maakte, raakte de afgelopen weken groots in opspraak. Zo zou hij via een illegale website hebben gegokt op wedstrijden van zijn eigen ploeg, al deed hij er zelf niet in mee. Er hing hem in eerste instantie een straf van drie jaar boven het hoofd, maar doordat de Italiaan medewerking verleende aan het onderzoek, werd dat gereduceerd.

De 23-jarige speler traint op dit moment nog wel gewoon mee bij Newcastle United. Zijn zaakwaarnemer verklaarde onlangs dat hij een gokverslaving heeft. "Sandro voert een strijd tegen een gokverslaving, maar ook deze wedstrijd gaat hij winnen", vertelde Giuseppe Riso tegenover La Gazzetta dello Sport. Tonali speelde tot dusver twaalf officiële wedstrijden voor Newcastle. Daarin kwam hij een keer tot scoren.