Reactie

Zerrouki overtuigt op het hoogste niveau: 'Dit zijn de avonden waar je van droomt'

Zerrouki overtuigt op het hoogste niveau: 'Dit zijn de avonden waar je van droomt'

25-10-2023 21:11

Ramiz Zerrouki was woensdagavond een van de uitblinkers aan de zijde van Feyenoord. De Rotterdammers versloegen Lazio in de Champions League met 3-1 en mogen zodoende dromen van overwintering in het miljardenbal. Na afloop doet de man, die zelf goed was voor een goal, zijn verhaal.

"Het was een prachtige avond", aldus Zerrouki voor de camera's van RTL 7. Hij mocht net als tegen Atlético Madrid in de basis beginnen. "Ik mag zelf ook nog een goal maken. Ik denk dat hij er lekker in zat. Maar deze sfeer, op een Europese avond, het hoogste niveau. Dit zijn de avonden waar je van droomt."

De middenvelder stelt dat Feyenoord zich wederom heeft bewezen op het hoogste Europese niveau. "Ik denk dat we gewoon overtuigend en met veel vertrouwen voetballen. Het is nu weer een bevestiging voor onszelf dat we óp dit niveau dit niveau kunnen halen. Nu winnen we, de vorige keer niet. Dus dat is ook wel lekker."

De goal van Zerrouki was van absolute schoonheid. Vanaf randje zestien plaatste hij de bal in de verre bovenhoek achter doelman Ivan Provedel. "Ik kreeg hem al een keer eerder van Calvin (Stengs, red.). Die draaide te ver van de goal af en toen kwam deze. Ik kon hem in een keer raken en toen wist ik al deze hangt."

Een publiekswissel was uiteindelijk zijn beloning, al ziet hij dat zelf niet meteen zo. "Eigenlijk wou ik door, hoor. Maar ik had wat vermoeidheid in de benen", verklaart hij. "Maar het is een mooie waardering, denk ik. Het is een fantastisch gevoel. Ik probeer gewoon alles te geven voor het team als ik mag spelen. En in de minuten die ik krijg, moet ik elke keer mezelf bewijzen. Ik wil uiteindelijk ook meer spelen, maar het gaat om het team en dit was een prachtige avond voor ons allemaal."