Nieuws

'Zware domper voor Italiaan: gokschandaal houdt middenvelder weg bij eventueel EK'

'Zware domper voor Italiaan: gokschandaal houdt middenvelder weg bij eventueel EK'

24-10-2023 14:37

Een zware domper voor Sandro Tonali, die vanwege het Italiaanse gokschandaal het EK van 2024 mogelijk aan zich voorbij moet laten gaan. Het juridische team staat namelijk voor een schikking van naar verluidt tien maanden, zo meldt Sky Sports

De Italiaanse tak van Sky weet te melden dat een schikking tussen Tonali en de Italiaanse autoriteiten nadert. Naar verluidt volgt er een schorsing van tien maanden, waardoor de voetballer de rest van het seizoen mist en het EK in Duitsland aan zich voorbij moet laten gaan mocht Italië zich plaatsen. Vanwege zijn gokschandaal hing er een maximale schorsing van drie jaar boven het hoofd van Tonali. Doordat de middenvelder medewerking verleende tijdens het onderzoek, vervalt de jarenlange schorsing.

Volgens Sky volgt er tussen dinsdag en donderdag een definitieve uitspraak in de zaak rond Tonali. De middenvelder traint nog mee met zijn ploeg en kan nog in actie komen tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Afgelopen zomer nam Newcastle United de middenvelder voor 64 miljoen euro over van AC Milan. Gedurende zijn tijd in Milaan zette Tonali in op wedstrijden van zijn eigen club, zo gaf de Italiaan eerder al toe.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!