Nieuws

Wie is Marc Guiu, de Barça-debutant die de winnende tegen Bilbao maakte?

Wie is Marc Guiu, de Barça-debutant die de winnende tegen Bilbao maakte?

23-10-2023 09:47

Met Marc Guiu is FC Barcelona weer een talentvolle debutant rijker. De aanvaller mocht tegen Athletic Bilbao als invaller zijn debuut maken voor Barça, was direct trefzeker en kroonde zich zo tot matchwinner. Voetbalnieuws stelt de 17-jarige aanvaller van FC Barcelona aan je voor.

Geboren op 4 januari 2006 in Granollers, een stadje ten oosten van Barcelona, stroomt Guiu in 2013 La Masia, de jeugdopleiding van FC Barcelona, binnen. Na de verschillende jeugdelftallen van Barça te hebben doorlopen, volgt in juni 2023 zijn eerste officieuze minuten in het eerste. Tijdens een oefenwedstrijd tegen Celta Vigo zat Guiu al op de bank, waar hij tegen Vissel Kobe zijn onofficiële debuut mocht maken.

Het duurde voorlopig pas weer tot oktober voordat Guiu wederom deel uit maakte van de selectie van Xavi. Tegen Granada zat de aanvaller op de bank, maar moest nog wachten op zijn officiële debuut voor Barça. Dat moment kwam er op 22 oktober, in de thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao. In de 79e minuut kwam de invaller voor Fermin López binnen de lijnen. Nog geen minuut later schoot Guiu direct zijn eerste doelpunt binnen voor FC Barcelona, dat zo wist te winnen.

Tijdens het EK onder 17 van 2023 maakte Guiu al voor het eerst naam, door zich met vier doelpunten tot een van de vier gedeelde topscorers van het toernooi te kronen. De titel moest Guiu delen met landgenoot Lamine Yamal en de Duitse aanvaller Paris Brunner.