'Onverstandig dat Steijn naar Ibiza ging, je baan staat op het spel'

'Onverstandig dat Steijn op dit moment naar Ibiza ging, je baan staat op het spel'

21 oktober om 10:47
Laatste update: 21 oktober om 10:53

Ruben Winkels en Kaj Ramsteijn vinden het onverstandig dat Ajax-trainer Maurice Steijn er afgelopen week tussenuit ging voor een tripje naar Ibiza. Juist nu de Amsterdammers in de grootste crisis sinds het bestaan van de club verkeren, zou het volgens de redacteuren van VoetbalPrimeur goed zijn om even pas op de plaats te maken.

"Ik vind het echt heel erg onverstandig voor de beeldvorming", aldus Winkels in de #DoneDeal-podcast. "Hij kan natuurlijk op afstand werken. Want hij kon niet eens een oefenwedstrijd organiseren omdat ze zo weinig spelers over hadden door de interlandperiode. Maar dan nog… Dit is hét moment. Je baan staat echt op het spel. Ik zou wel even in het hok blijven."

Ramsteijn kan daarentegen wel enig begrip opbrengen voor de keuze van Steijn om naar het Spaanse eiland te vliegen. "Voor de beeldvorming is het slecht. Maar, nu ik hem zo zie… Misschien dat hij denkt van het is wel even lekker en voor Ajax misschien goed dat ik weg ben." "Ja, maar dat kun je ook thuis doen, denk ik dan", antwoordt Winkels. “Thuis heb je het toch ook best goed? Het is echt niet slim."

Steijn krijgt in ieder geval voorlopig nog het vertrouwen van aanstaand algemeen directeur Alex Kroes en adviseur Louis van Gaal. Ramsteijn is daar niet verrast over. "Je zegt pas dat iemand weggaat op het moment dat je hem wegstuurt. Zolang je die beslissing niet maakt, zou ik ook altijd zeggen 'Hij krijgt het vertrouwen.' Het is inderdaad voorlopig, maar stel je verliest drie keer dan denk ik dat het klaar is."

Winkels denkt dat Steijn in het ergste geval zondag al zijn Waterloo kan vinden. "Als ze van Utrecht verliezen, dan is het wel gedaan toch? Dan heb je een onhoudbare situatie en dan is het gewoon echt klaar. Dat weet je nu. Het zegt misschien ook wel veel dat ze op de achtergrond Van der Gaag (Mitchell, red.) een beetje hebben gepolst. Van Gaal heeft daar een lijntje uitgegooid. Hij is nu assistent van Ten Hag bij United, heeft Jong Ajax getraind, is ook al assistent geweest bij het eerste. Dat is wel een hele logische kandidaat."

FC Utrecht – Ajax begint zondag om 12.15 uur in Stadion Galgenwaard. De wedstrijd staat te boek als een 'degradatiekraker', tussen de nummer achttien en zestien van de Eredivisie. VoetbalNieuws zal middels het liveblog, dat te zijner tijd online komt, verslag doen.