Mazraoui terug bij Bayern: club komt met duidelijk statement rond aanval op Israël

Bekritiseerde Mazraoui nog 'gewoon' onderdeel van wedstrijdselectie Bayern München
20 oktober 2023 om 10:06

Bayern München zet Noussair Mazraoui niet uit selectie. De verdediger kwam onder vuur te liggen, nadat hij steun had uitgesproken richting Palestina. Mazraoui moest daarna apart trainen, maar keert nu weer terug. In een statement spreekt Bayern zich uit over de aanval van Hamas op Israël.

In een statement brengt Bayern München de update rond Mazraoui naar buiten. Uit het statement geeft de Duitse club aan dat de verdediger het betreurt dat zijn berichten 'irritatie hebben veroorzaakt'. "Mazraoui heeft ons op geloofwaardige wijze verzekerd dat hij, als vredelievend persoon, terreur en oorlog resoluut afwijst. "Mazraoui heeft ons op geloofwaardige wijze verzekerd dat hij, als vredelievend persoon, terreur en oorlog resoluut afwijst", schrijft Bayern-directeur Jan-Christian Dreesen, die ook benoemt dat de club de aanval van Hamas op Israël veroordeelt.

Zelf laat Mazraoui ook van zich horen in het statement. "Bovendien veroordeel ik elk type van terrorisme en elke terroristische organisatie", klinkt het. De club geeft aan dat het samen met Mazraoui zich naar eigen zeggen inzetten voor vrede. Tot slot geeft de club een duidelijk signaal af over de aanval van Hamas op Israël. 'Bayern staat aan de kant van de Joodse gemeenschap in Duitsland en aan de kant van Israël; niets rechtvaardigt de moord op kinderen en gezinnen', klinkt het.

Zaterdagmiddag wacht er voor Bayern een uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05, waar Anwar El Ghazi na steun richting Palestina wél uit de selectie werd gezet.