Mazraoui traint alleen bij Bayern, 'mogelijk te maken met pro-Palestina uitingen'

Mazraoui traint alleen bij Bayern, 'wellicht gevolgen door pro-Palestina uitingen'

19 oktober 2023 om 12:53

Noussair Mazraoui heeft donderdagochtend apart van zijn teamgenoten getraind bij Bayern München. Volgens het Duitse tabloid BILD heeft dat mogelijk te maken met het feit dat hij onlangs pro-Palestijnse uitingen plaatste op zijn sociale media-accounts.

De Marokkaanse rechtsback zou namelijk de terroristische aanslagen van Hamas gelijk hebben gesteld aan de Israëlische zelfverdediging in de oorlog tussen beide. De clubleiding van Bayern heeft hem daarom afgelopen woensdag op het matje geroepen. 'Daarin wisselden de speler en de verantwoordelijken heel duidelijk hun standpunten uit', schrijft BILD.

Omdat Bayern nog geen officiële verklaring heeft gegeven over de situatie, is het momenteel onduidelijk of zijn gedrag gevolgen zal hebben voor Mazraoui. Een politicus van het CDU, de christelijk democratische partij van Duitsland, riep zelfs al op tot verbanning van de verdediger.

Mazraoui speelt sinds de zomer van 2022 voor Bayern München, dat hem destijds transfervrij overnam van Ajax. De rechtsback is meestal van vaste waarde in het team van trainer Thomas Tuchel, dat momenteel op de derde plaats in de Bundesliga staat. Komende zaterdag wacht het uitduel met FSV Mainz 05.