Mainz schorst zomeraanwinst El Ghazi na pro-Palestina berichten

El Ghazi op non-actief gezet na berichten over oorlog tussen Hamas en Israël
17 oktober 2023 om 19:15
Laatste update: 17 oktober 2023 om 19:18

Anwar El Ghazi is door zijn club FSV Mainz 05 op non-actief gezet, naar aanleiding van berichten over de oorlog tussen Hamas en Israël. In een statement brengt de Duitse club het nieuws dinsdagavond zelf naar buiten.

Eerder op de dag was El Ghazi al de grote afwezige op de training van Mainz, dat liet weten dat de aanvaller met de clubleiding in gesprek zou gaan. De aanleiding van het gesprek zouden enkele berichten van El Ghazi op sociale media zijn, waarin hij zijn steun betuigde richting Palestina en Hamas. De oud-voetballer van onder andere Ajax en PSV heeft de berichten inmiddels al verwijderd.

'El Ghazi heeft een standpunt ingenomen over het conflict in het Midden-Oosten dat voor de club onaanvaardbaar was', start het statement van Mainz. 'Dit besluit is voorafgegaan door een gesprek tussen het bestuur en de speler. Mainz respecteert dat er verschillende perspectieven zijn op het complexe conflict in het Midden-Oosten. De club distantieert zich echter duidelijk van de inhoud van het bericht, aangezien het niet de waarden van onze club weerspiegelt.'

Eerder werd in Duitsland ook al Noussair Mazraoui door zijn club Bayern München op het matje geroepen, voor een persoonlijk gesprek na pro-Palestina berichten.