Nieuws

'In totaal 40 spelers in verband gebracht met Italiaans gokschandaal'

'In totaal 40 spelers in verband gebracht met Italiaans gokschandaal'

16-10-2023 21:14

Er zouden meer dan veertig voetballers in verband worden gebracht met het gokschandaal in Italië, zo weet The Daily Mail naar buiten te brengen. Eerder werden er drie Italiaanse voetballers onthuld.

Recent kwam naaar buiten dat Sandro Tonali, Nicolo Zaniolo en Nicolo Fagioli zich schuldig hadden gemaakt aan illegaal gokken. Het drietal blijkt dus maar het begin van een enorme lijst. Het Britse medium meldt dat meer dan veertig voetballers op dit moment worden onderzocht rond het Italiaanse gokschandaal.

Eerder gingen Italiaanse media er al vanuit dat er na het drietal nog tientallen namen zouden volgen, waar het nu dus zou gaan over meer dan veertig verdachten. Voor Tonali en Zaniolo betekende het dat de spelers het Italiaanse kamp tijdens de EK-kwalificatie moesten verlaten. Met name Tonali zou hard geraakt zijn door de onthulling. De middenvelder van Newcastle United zou kampen met een zware gokverslaving.

Voor Fagioli hangt er na het aantrekken van het boetekleed en medewerking aan het onderzoek strafvermindering in de lucht.