Nieuws

Verbruggen onder de loep: 'In potentie is hij echt heel goed'

Verbruggen onder de loep: 'In potentie is hij echt heel goed'

15-10-2023 23:49

Frans Hoek ziet in Bart Verbruggen in potentie een enorm sterke keeper voor Oranje. De pas 21-jarige doelman moet echter nog wel het nodige leren voordat hij de absolute top kan aantikken.

"Ik volg hem al langere tijd, ik heb hem ook gezien bij Anderlecht. Daar was hij van een heel hoog niveau. Daarna ging hij naar Brighton. Ik denk dat het een heel talentvolle keeper is met heel veel potentie voor het Nederlands elftal", meent Hoek tijdens de uitzending van Studio Voetbal. 

Hoek denkt dat de speler 'onvoorstelbaar goed' kan worden. "Ik moet je eerlijk zeggen, bij Brighton maakt hij nog wel eens wat fouten die tot een goal leiden. Maar de week daarna is het niet aan hem te merken. Ik denk dat hij mentaal heel sterk is, dat heb je nodig. In potentie is hij heel goed, maar hij moet zich nog ontwikkelen."

In het duel met Frankrijk waren allebei de doelpunten 'houdbaar', aldus Hoek. "Tegen Frankrijk deed hij dingen die goed waren: rustig, zelfverzekerd. Maar ik heb wel opmerkingen over beide doelpunten. Bij de eerste goal zie je de voorzet en zie je Verbruggen naar achteren lopen. De goal wordt dan groter. Als je dichter erop gaat, krijg je een kleinere goal. Zijn benen raken ook pas de grond als de bal al onderweg is, dan ben je te laat."