Nieuws

'Nog eens tientallen andere Serie A-spelers verdacht van gokschandaal'

'Nog eens tientallen andere Serie A-spelers verdacht van gokschandaal'

13-10-2023 10:47

Nadat eerder Sandro Tonali, Nicolo Zaniolo en Nicolo Fagioli al verdacht werden in het grote gokschandaal in Italië, melden lokale media nu dat het niet bij een drietal spelers blijft. Zo zouden er nog tientallen andere voetballers uit de Serie A naar voren komen.

Eerder deze week kwam het nieuws rond Fagioli al eerst naar buiten, waar Tonali en Zaniolo donderdagavond zelfs het Italiaanse kamp moesten verlaten na politieonderzoek. De schandalen kwamen naar buiten via roddeljournalist Fabrizio Corona, die nu claimt dat men bij Juventus op de hoogte was van de problemen rond Fagioli en het onder de radar wilde proberen op te lossen.

Volgens La Gazzetta dello Sport, kan het zelfs voorkomen dat Tonali en Zaniolo hun straf in de Premier League moeten uitzitten. Het tweetal zou de overtredingen dan wel in hun tijd bij AC Milan en AS Roma hebben gemaakt, maar momenteel komen ze uit voor Newcastle United en AS Roma. Als reactie op de schandalen kan de Engelse bond nu ook in actie komen tegen de twee Italianen.