Nieuws

Simons en PSV-aanvaller nog in de race voor prestigieuze Golden Boy-award

Simons en PSV-aanvaller nog in de race voor prestigieuze Golden Boy-award

12-10-2023 23:34

Xavi Simons en Johan Bakayoko behoren tot de 25 laatste kanshebbers voor de prestigieuze Golden Boy-award. Jaarlijks reikt de Italiaanse sportkrant Tuttosport de prijs voor het grootste Europese talent onder 21 jaar uit.

Simons zou zo maar eens de derde Nederlander kunnen worden die de award voor Golden Boy krijgt uitgereikt. Eerder zagen we Rafael van der Vaart als 2003 als eerste talent ooit de prijs krijgen, waarna Matthijs de Ligt in 2018 volgde. Afgelopen jaar kreeg FC Barcelona-talent Gavi de titel van Golden Boy.

Tussen de namen van Simons en Bakayoko zien we ook die van voormalig AZ-verdediger Milos Kerkez terug, die afgelopen zomer een transfer naar Bounemouth verdiende. Verder staan er op de laatst de namen van onder meer Jude Bellingham, Rasmus Hojlund, Mathys Tel, Arda Güler en Lamine Yamal.

Wanneer dé Golden Boy bekend wordt gemaakt, is niet bekend. Normaal gesproken maakt de krant in oktober de winnaar bekend. Zo kreeg Gavi vorig jaar op 21 oktober te horen dat hij de winnaar was.