Nieuws

Eerste Golden Boy-indicaties bekend: Ajacied en PSV'er in voorlopige top-10

Eerste Golden Boy-indicaties bekend: Ajacied en PSV'er in voorlopige top-10

20-06-2023 14:06

Xavi Simons en Devyne Rensch staan in de huidige top 10 van de indicaties van de Golden Boy Award. Simons staat op plek zes, Rensch op plek negen. Jamal Musiala is momenteel de koploper in de strijd om de titel voor beste Europese talent onder 21 jaar.

Naast Simons en Rensch zijn er nog drie Eredivisie-spelers genomineerd voor de prestigieuze individuele prijs. Zo staat Milos Kerkez van AZ voorlopig op een knappe vijftiende plaats, Johan Bakayoko van PSV op plek dertig en Kacper Kozlowski van Vitesse op nummer 79.

Simons is dus de hoogstgeplaatste Nederlander in de lijst, al vinden we ook Bjorn Meijer (Club Brugge) terug op plek 29 en Emanuel Emegha (Sturm Graz) op plek 19. Laatstgenoemde kwam in het verleden uit voor Sparta Rotterdam en zat bij de voorselectie van Jong Oranje voor het EK, maar viel uiteindelijk af.

Musiala kan de opvolger worden van Pablo Gavi, die de prijs vorig jaar won. De Spanjaard kan hem echter voor de tweede keer op rij winnen. Hij volgt de Duitser momenteel op de voet als nummer twee.