FC Barcelona gaat Vitor Roque toch in januari verwelkomen, aldus de zaakwaarnemer

Barça gaat man van 60 miljoen tóch in januari verwelkomen: 'Alles is al geregeld'

12 oktober om 11:18

FC Barcelona en Vitor Roque zijn gewoon van plan om elkaar in januari 2024 in de armen te sluiten. Volgens de zaakwaarnemer van het Braziliaanse talent is het plan zo klaar als een klontje.

Afgelopen zomer werd bekend dat Barcelona, Roque en zijn club Paranaense tot een akkoord waren gekomen over een transfer van de speler. In totaal maken de Catalanen zo’n zestig miljoen euro over naar Brazilië en zou de spits in januari de Atlantische Oceaan oversteken, maar door de financiële gesteldheid van Barcelona leek de transfer te moeten worden uitgesteld tot de zomer.

Volgens Adre Cury is er in ieder geval niets veranderd in de plannen. "Het plan van Barcelona en de speler is duidelijk: we willen ons in januari bij de club voegen", aldus de zaakwaarnemer van Roque tegenover het Spaanse EsportsRAC1. "Alles is met Paranaense geregeld om Roque in januari te laten gaan. Hij is nu aan het herstellen van een blessure, maar naar verwachting is dat over vier weken voorbij."

Dat Roque naar Barcelona komt is een welkome gedachte voor Xavi. Met Robert Lewandowski is er momenteel maar één echte spits van topniveau binnen de selectie van Barcelona.