Nieuws

Reiziger moest wennen aan nieuwe rol: 'Heb niet meer de ervaren spelers van Ajax'

Reiziger moest wennen aan nieuwe rol: 'Heb niet meer de ervaren spelers van Ajax'

12-10-2023 07:14

Michael Reiziger is bezig aan zijn eerste maanden als bondscoach van Jong Oranje en geeft aan dat hij enige tijd heeft moeten wennen aan zijn nieuwe rol. De voormalig Ajacied geniet er nu van om te werken met de grootste talenten van Nederland.

Reiziger trok eerder dit jaar na zes seizoenen bij Ajax de deur in Amsterdam achter zich dicht. De trainer ging aan de slag bij Jong Oranje en dat ging niet vlekkeloos. "Aan het begin miste ik het om elke dag op het veld staan, maar nu niet meer. Inmiddels zijn we al even bezig en heb ik mijn rol binnen de organisatie gevonden", begint Reiziger tegenover Nu.nl.

De bondscoach ziet in dat hij bij Oranje niet meer terug kan vallen op ervaren spelers. "Al werk ik nu niet met zulke ervaren spelers als bij Ajax, zoals Daley Blind of Dusan Tadic die veel Champions League-duels op hun naam hebben staan. Dat het jonge spelers zijn zorgt er automatisch voor dat het in het veld soms een beetje onrustig is. Aan de andere kant zijn het geen jeugdspelers meer."

Het idee dat men bij Jong Oranje enkel inzet op ontwikkelen in plaats van het behalen van resultaat verwijst Reiziger direct naar de prullenbak. "Wij zijn bij elkaar om iets neer te zetten. Ik vind de manier waarop daarnaast ook belangrijk. Ik hou van aanvallend voetbal, dat is mijn manier. En ik geloof erin dat we daarmee mooie resultaten kunnen boeken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!