Nieuws

Birmingham haalt Rooney terug naar Engeland na avontuur in de MLS

Birmingham haalt Rooney terug naar Engeland na avontuur in de MLS

11-10-2023 12:54

Wayne Rooney is terug in Engeland, waar hij aan de slag gaat bij Birmingham City. De oud-spits vertrok onlangs na ruim een jaar bij D.C. United en zat zo zonder werkgever. In Engeland staat Rooney voor zijn tweede klus in de Championship.

In Birmingham volgt Rooney de onlangs ontslagen John Eustace en tekent de legendarische Engelsman voor 3,5 jaar. Na elf wedstrijden staat Birmingham met achttien punten op plek zes, twaalf punten achter koploper Leicester City. Eustace zou dan ook ontslagen zijn om een trainer met een meer internationale allure voor Birmingham aan te stellen.

Dat is met Rooney wel gelukt. De legendarische oud-spits kwam 120 keer uit voor Engeland en maakte furore met Manchester United. Met de Red Devils won Rooney onder meer de Champions League, vijf landstitels, de Europa League en de Engelse beker. Na zijn succesvolle spelerscarrière begon Rooney eind 2020 als trainer. Nu klussen bij Derby County en DC United is Rooney nu weer terug in Engeland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!