Transfernieuws

DC United bevestigt terugkeer Rooney: 'Fearless competitior, ruthless leader'

DC United bevestigt terugkeer Rooney: 'Fearless competitior, ruthless leader'

12-07-2022 20:26

D.C. United heeft de komst van Wayne Rooney officieel gemaakt. Rooney speelde in zijn actieve loopbaan al voor de ploeg uit de Major League Soccer en mag zich nu gaan bewijzen als trainer in de Verenigde Staten. 

Dat laat de club via de officiële kanalen weten. Als speler behoeft Rooney geen introductie: de spits brak door bij Everton en werd wereldberoemd door zijn waanzinnige goal tegen Arsenal FC op zestienjarige leeftijd. In 2014 maakte de Engelsman de overstap naar Manchester United, waar hij uitgroeide tot een legende: de speler bleef dertien jaar lang bij de club en vertrok in 2017 terug naar Everton. 

Eén jaar later vertrok Rooney naar de MLS om bij D.C. United te spelen, waar de spits uiteindelijk twee jaar lang te vinden was. In 2020 arriveerde Rooney bij Derby County, waar hij ruim één seizoen speelde en vervolgens trainer werd van de club. Wegens financiële problemen kreeg Derby in totaal 21 punten aftrek van de Engelse voetbalbond, waardoor degradatie naar het derde niveau onvermijdelijk was. Rooney gaat nu zijn geluk als trainer beproeven in de Verenigde Staten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!