Exclusive

Plaatsen het Verenigd Koninkrijk en Ierland zich rechtstreeks voor het EK 2028?

Plaatsen het Verenigd Koninkrijk en Ierland zich rechtstreeks voor het EK 2028?

10-10-2023 15:15

Het EK van 2028 wordt gehouden in Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland en Ierland. Normaal gesproken kwalificeren gastlanden zich direct voor het EK. Maar is dit met zoveel organisatoren ook het geval? Voetbalnieuws geeft antwoord op die vraag.

Recent kwam de UEFA met het grote nieuws dat het Verenigd Koninkrijk en Ierland de gelukkigen zijn voor de organisatie van het EK 2028. Maar of we de vijf landen ook daadwerkelijk in actie gaan zien tijdens het EK, is nog maar de vraag.

Kwalificeren Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland en Ierland zich direct voor het EK 2028?

Vanwege het grote aantal organiserende landen valt de automatische plaatsing voor het EK in 2028 weg. De UEFA laat Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland en Ierland ‘gewoon’ meespelen tijdens de kwalificatie van het eindtoernooi.

Deden de organisatoren van het EK 2028 al eens eerder mee aan een EK?

Engeland zagen we al tien keer eerder in actie komen op een EK. In 1996 organiseerde het ook al eens een EK. Ierland en Schotland deden al drie keer eerder mee aan een EK, waar de teller van Wales op twee staat. Noord-Ierland deed alleen tijdens het EK van 2016 mee.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!