Nieuws

'Vitesse blijft in de problemen: financiën nog altijd niet op orde in Arnhem'

'Vitesse blijft in de problemen: financiën nog altijd niet op orde in Arnhem'

10-10-2023 08:34

Vitesse lijkt niet uit de problemen te kunnen komen. De Arnhemmers hebben te maken met probleem op probleem en momenteel weigert accountant DBO goedkeuring te geven over de jaarrekening, meldt Voetbal international.

Vitesse is nog altijd in handen van de Rus Valeri Oyf. Door de geldende sancties is de overname van het Amerikaanse Common Group geen uitgemaakte zaak en doet de KNVB nog altijd onderzoek naar eerdere transacties van Vitesse. De bond heeft ploegen tot 1 oktober gegeven om de jaarrekening van 2022/23 in te leveren, maar Vitesse heeft om uitstel gevraagd. Het probleem zit hem momenteel met de ING en accountant DBO.

De ING heeft Vitesse tot 1 april gegeven om de banden met Rusland te verbreken en de overname definitief te laten zijn. De KNVB hoopt voor die tijd, door middel van twee externe bureaus, groen licht te kunnen geven voor de overname. Mocht dat niet lukken, dan zegt de ING de rekening van Vitesse op. Aangezien het dus onduidelijk is of Vitesse het gehele seizoen een rekening heeft, kan DBO de continuïteit van de club niet garanderen en geen goedkeuring verlenen aan de jaarrekening. Vitesse hoopt alle malheur voor de winterstop op te lossen, maar is dus ook afhankelijk van de KNVB.