Nieuws

Ook Deschamps moet puzzelen: afmelding nummer vier bij Franse ploeg

Ook Deschamps moet puzzelen: afmelding nummer vier bij Franse ploeg

09-10-2023 20:11

Niet alleen Oranje kampt met een groot aantal afwezigen tijdens de komende interlandperiode. Ook Frankrijk, de tegenstander van aanstaande vrijdag, ziet de ene na de andere afmelding binnenkomen. Vooral in de defensie moet bondscoach Didier Deschamps gaan puzzelen.

Maandagavond werd namelijk bekend dat Axel Disasi niet inzetbaar is. De verdediger van Chelsea werd op diezelfde dag pas bij de selectie gehaald, nadat Dayot Upamecano van Bayern München en Jules Koundé van FC Barcelona geblesseerd waren. Zondag was al bekend dat Arsenal-verdediger William Saliba er niet bij zou zitten. Jean-Clair Todibo van OGC Nice is zijn vervanger.

Deschamps heeft in totaal dus vier verdedigers van zijn lijst moeten strepen. Dat biedt kansen voor de twintigjarige Castello Lukeba van RB Leipzig, die debuteert en als vervanger bij de selectie werd gehaald. Nederland en Frankrijk spelen vrijdag tegen elkaar in de Johan Cruijff Arena. De EK-kwalificatiewedstrijd begint om 20.45 uur.

Selectie Frankrijk tegen het Nederlands elftal

Keepers: Alphonse Areola, Mike Maignan, Brice Samba

Verdedigers: Jonathan Clauss, Lucas Hernández, Theo Hernández, Ibrahima Konaté, Benjamin Pavard, Jean-Clair Todibo, Castello Lukeba

Middenvelders: Eduardo Camavinga, Youssouf Fofana, Boubacar Kamara, Adrien Rabiot, Aurélien Tchouaméni

Aanvallers: Kingsley Coman, Ousmane Dembélé, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Randal Kolo Muani, Kylian Mbappé, Marcus Thuram