Nieuws

'Mogelijke meevaller Oranje: volgende Franse verdediger meldt zich af'

'Mogelijke meevaller Oranje: volgende Franse verdediger meldt zich af'

09-10-2023 11:53

Het Nederlands elftal hoeft zich vrijdag mogelijk niet te bekommeren om Jules Koundé. De Franse verdediger blesseerde zich zondag in het duel tusen FC Barcelona en Granada. 

Meerdere Franse media schrijven dat Koundé te veel last heeft van zij blessure en zich heeft afgemeld voor het nationale elftal van FrankrijkLes Bleus treffen vrijdag Nederland en kunnen met een overwinning kwalificatie voor het WK veiligstellen. De verwachting is dat Axel Disasi van Chelsea wordt opgeroepen ter vervanging. 

Koundé zal niet de enige afwezige verdediger zijn. William Saliba meldde zich eerder al af voor het affiche. Frankrijk heeft na vijf interlands de volle buit in de groepsfase en heeft een riante voorsprong opgebouwd ten opzichte van Nederland en Griekenland. 

De zorgen zijn bij het Nederlands elftal een stuk groter. Bondscoach Ronald Koeman kan niet beschikken over Memphis Depay, Cody Gakpo, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Sven Botman en Noa Lang. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!