'Pogba positief getest voor doping, jarenlange schorsing dreigt'

'Pogba positief getest voor doping, celstraf tot maximaal vier jaar dreigt'
6 oktober 2023 om 14:33
Laatste update: 6 oktober 2023 om 14:53

Paul Pogba is positief getest op doping, meldt Sky Italia. De aanvallende middenvelder van Juventus heeft nu enkele opties voor zich liggen, maar kan in een worst case scenario twee tot vier jaar worden geschorst.

Het Italiaanse medium schrijft vrijdagmiddag dat de Fransman donderdag positief is getest na een analyse. Op 20 augustus werd Pogba voor het eerst beschuldigd van het nemen van illegale middelen. Pogba kan na ondervraging onder meer een verdedigingsbrief sturen, waarin moet worden aangetoond dat de middelen niet expres zijn ingenomen. André Onana deed iets dergelijks tijdens het welbekende plaspillen-incident in zijn tijd bij Ajax.

Indien kan worden aangetoond dat het om een ongeluk gaat, kan de straf van Pogba worden verminderd of kwijtgescholden. Ook kan de sterspeler schikken voor ongeveer de helft van de straf die de aanklager verlangt. Tevens kan Juventus ervoor kiezen om tijdens de procedure het salaris van Pogba te bevriezen. De speler ontvangt dan het minimumloon (39.000 euro per jaar) tot het onderzoek achter de rug is. Indien Pogba schuldig wordt bevonden, kan de club ervoor kiezen het contract van de speler te verscheuren. Pogba ligt tot 2026 vast bij De Oude Dame. 

Het is de volgende stap in een horrorperiode van Pogba, die de laatste jaren steeds meer naar beneden lijkt te glijden. De Fransman was jaren geleden een ware sensatie in Italië en maakte de overstap naar Manchester United, maar sindsdien is de carrière van de speler een stuk minder succesvol.