Reactie

Steijn ziet progressie in spel van Ajax: 'De rust keert terug in de totale club'

Steijn ziet progressie in spel van Ajax: 'De rust keert terug in de totale club'

05-10-2023 22:05
5

Maurice Steijn concludeert dat Ajax progressie boekt. De oefenmeester zag zijn elftal met 1-1 gelijkspelen tegen AEK Athene, maar het vertoonde spel stemt hem positief.

"We komen terecht op 0-1, denk ik. En we geven niet veel weg", begint Steijn op de persconferentie, geciteerd door de NOS. "Met Brobbey die nog één op één op de keeper komt te staan en een grote schotkans voor Forbs, waren de kansen toch echt wel aan ons."

Waar Ajax in aanvallend opzicht er af en toe doorheen kwam, was dat ook bij de tegenstander het geval. De verdediging oogde nog verre van stabiel. Zo ook Josip Sutalo en Gastón Ávila, die volgens Steijn 'nog steeds onwennig' waren. "Ik vind, en daar kijk ik ook naar, dat het aan de bal absoluut beter moet, maar in de box gaat het al beter. Ze hebben hun mannetje gestaan. Ik vond het verdedigend goed staan."

"Er is een ploeg aan het ontstaan. Dat was aan het begin best moeilijk, dat weten we allemaal", vervolgt Steijn, die toch positief is over de ontwikkeling die hij ziet. "Maar ik ben wel blij dat ik progressie zie. We weten allemaal wat er gebeurd is. Het is een moeizaam begin geweest. De rust keert terug in de totale club", besluit hij.